• OZNAM "Otvorenie školy 7. 4. 2021"
          • OZNAM "Otvorenie školy 7. 4. 2021"

          • Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme Vás informovali, že od 7. 4. 2021 (vrátane) obnovujeme prevádzku školy na I. stupni. Vzdelávanie bude prebiehať prezenčnou formou (dištančné vzdelávanie bude zrušené).

            Školský klub detí bude v prevádzke ráno od 6.30 hod. a po vyučovaní do 16.30 hod. Vyučovanie bude prebiehať v jednotlivých triedach podľa rozvrhu.

            Stravovanie žiakov bude zabezpečovať školská jedáleň. Všetci stravníci sú automaticky prihlásení na stravovanie. Systém odhlasovania obedov bude prebiehať v obvyklom režime.

            Pri nástupe žiaka do školy je potrebné predložiť triednej učiteľke vyplnenú Prílohu č. 11a - Zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov a preukázať sa (minimálne jeden zákonný zástupca) negatívnym výsledkom testu na Covid-19 nie starším ako 7 dní, príp. sa preukázať výnimkou z testovania na Covid-19.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.


            S úctou


            PaedDr. Pavol Bernáth

            Priloha_c._11a_-_Zakonny_zastupca_-_Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.docx

            Priloha_c._11b_-_Zakonny_zastupca_-_Informacie_pre_dotknute_osoby_o_dobrovolnom_suhlase.docx​​​​​​​

          • OZNAM MČ Karlova Ves k nástupu do školy

          • Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme Vás informovali, že po zvážení okolností a epidemiologickej situácie a po dohode s riaditeľmi základných škôl je mestská časť Bratislava-Karlova Ves  v súlade s rozhodnutím ministra školstva č. 2021/10079:3-A1810 zo dňa 19.3.2021 pripravená obnoviť prezenčné vyučovanie na 1. stupni ZŠ po veľkonočných prázdninách, t.j. od 7.4.2021.

            Školský klub detí bude v prevádzke ráno od 6.30 hod a po vyučovaní do 16.30 hod. Vyučovanie bude prebiehať v jednotlivých triedach podľa rozvrhu.

            Stravovanie žiakov bude zabezpečovať školská jedáleň, podrobnosti k platbám, resp. prihlasovaniu/odhlasovaniu z obedov Vám poskytnú jednotlivé školy.

            Naďalej je zachovaná podmienka, že minimálne jeden zo zákonných zástupcov žijúci v spoločnej domácnosti s dieťaťom musí mať negatívny výsledok testu na Covid-19 nie starší ako 7 dní. Aby sme Vám v období veľkonočných sviatkov uľahčili prístup k testovaniu, mestská časť sa rozhodla organizovať testovanie mimo víkendového  termínu a to vo štvrtok 1.4.2021 prednostne pre rodičov detí na 1. stupni základných škôl v priestoroch ZŠ A. Dubčeka, Majerníkovej 62 a v budove miestneho úradu, nám. Sv. Františka 8. V utorok 6.4.2021 bude prebiehať testovanie pre verejnosť na obvyklých miestach. Podrobný zoznam odberových miest, vrátane súkromných MOM, zverejníme na webovej stránke a FB stránke mestskej časti.

             

            V Bratislave, 23.3.2021

            Vaša mestská časť

          • OZNAM MČ Karlova Ves

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva a v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády má od pondelka 8.3.2021 prebiehať prezenčné vyučovanie v základných školách na prvom stupni pre žiakov, ktorí sú deťmi zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

            Aby sme mohli vyhodnotiť Váš záujem a pripraviť prezenčnú formu vyučovania, prosíme Vás o informáciu, či Vaše dieťa nastúpi v pondelok do školy. Podmienkou je, že obaja rodičia nemôžu vykonávať svoju prácu z domu, čo potvrdia čestným prehlásením.

            Naďalej ostáva zachovaná aj podmienka, že negatívny test na Covid-19 musí mať aspoň jeden rodič dieťaťa.

            Na otázku, prosím, odpovedajte v ankete do štvrtka 4.3.2021 do 11.00 hod.

            Ďakujeme.

            Vaša mestská časť.

        • OZNAM " Informácia k nástupu do školy"
          • OZNAM " Informácia k nástupu do školy"

          • MČ Karlova Ves zverejnila k nástupu do školy túto informáciu:

            Krízový štáb mestskej časti Karlova Ves zvolaný na dnes ráno po dôkladnom zvážení dostupných informácií rozhodol, že materské a základné školy sa pre prezenčné vyučovanie začnú otvárať v prípade, ak sa epidemiologická situácia medzitým nezhorší, dňa 8. marca 2021, teda po jarných prázdninách. Krízový štáb rozhodol po posúdení údajov o súčasnej epidemiologickej situácii a z dôvodu ochrany pedagogických a nepedagogických zamestnancov. Časť dosiaľ nebola zaočkovaná a u zaočkovaných sa ešte nestihla vytvoriť potrebná imunita.

          • OZNAM

          • MČ Karlova Ves zverejnila na svojej Fb stránke oznam:

            KARLOVESKÉ DETI SA DO ŠKÔL ZATIAĽ NEVRÁTIA

            Materské aj základné školy v Karlovej Vsi zostanú zatvorené pre prezenčnú formu výučby minimálne do nedele 21. februára. Dnes popoludní sa na pokračovaní v dištančnej forme výučby dohodli zástupcovia mesta so starostami bratislavských mestských častí. Dôvodom je pokračujúca nepriaznivá epidemiologická situácia. Mestské časti hlavného mesta prehodnotia ďalší režim bratislavských materských a základných škôl od 22. februára v priebehu budúceho týždňa.

          • OZNAM MČ Karlova Ves

          •  MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-KARLOVA VES

            Námestie sv. Františka 8,  842 62  Bratislava 4

             

            Platby príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach

             

                 Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR z 8. januára č. 2021/9418:2-A1810 sa s účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzka školských zariadení. Vyučovanie v školách prebiehalo v januári dištančne. V zmysle tohto rozhodnutia mestská časť Bratislava-Karlova Ves nepožaduje od zákonných zástupcov detí a žiakov platby na čiastočnú úhradu nákladov v školskom klube detí (ďalej len „ŠKD“) za obdobie január 2021. V prípade, že zákonný zástupca platbu už realizoval, započíta sa na obdobie, keď bude ŠKD v prevádzke. O platbách príspevkov na ďalšie obdobie Vás budeme informovať v závislostí od vydaných opatrení MŠVVaŠ SR.

             

            V Bratislave dňa 01.02.2021

             

          • OZNAM "Pokračuje dištančné vzdelávanie"

          • Oznam z webu Karlova Ves:

            Školy a škôlky zostávajú do 14. februára zatvorené

            Pokračuje sa v dištančnom vzdelávaní. O možnosti ich otvorenia od 15. februára rozhodne Karlova Ves v stredu 10.2. po rokovaní pandemickej komisie, krízového štábu kraja a mestskej časti. Materské školy a školské kluby detí zostávajú otvorené pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre, v pôvodnom režime.

            K tomuto stanovisku  sme dospeli s plnou zodpovednosťou, na základe odporúčania krajského hygienika a po vzájomnej dohode so starostami ostatných mestských častí Bratislavy,” informovala starostka Dana Čahojová a dodala: “Toto rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Prosíme rodičov o pochopenie. Sme si vedomí náročnosti situácie mnohých rodín. Musíme však brať do úvahy, že sa teraz nachádzame v najhoršej situácii od prepuknutia epidémie a súčasne sa zvýšil podiel novej nebezpečnejšej mutácie vírusu, ktorá je infekčnejšia a ohrozuje aj mladšie ročníky. Otvorenie škôl v tejto situácii by bolo príliš rizikové.”

            Karlova Ves bude i naďalej pozorne sledovať vývoj situácie. Vedenie karloveskej samosprávy dúfa, že už čoskoro bude môcť priniesť rodičom o niečo lepšie správy.

        • OZNAM "Vzdelávanie od 1. 2. 2021"
          • OZNAM "Vzdelávanie od 1. 2. 2021"

          • Vzdelávanie žiakov 1. aj 2. stupňa naďalej pokračuje dištančnou formou

            Počas víkendu sa bude na škole opäť konať testovanie a následne v pondelok dezinfekcia priestorov školy.. Škola bude prístuná až od utorka 2. 2. 2021.

            O ďalšom postupe vás budeme priebežne informovať. 

        • OZNAM "Vzdelávanie od 25. 1."
          • OZNAM "Vzdelávanie od 25. 1."

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom na pretrvávajúcu epidemickú situáciu pokračuje aj na budúci týždeň vzdelávanie dištančnou formou. 

            Od 23. 1 do 26. 1 bude na našej škole zriadené odberné miesto na testovanie. Následne sa bude robiť dezinfekcia školských priestorov, preto nebude do školy umožnený prístup, s výnimkou testovania, do štvrtka 28. 1. 2021. 

        • OZNAM "Dištančné vyučovanie pokračuje..."
          • OZNAM "Dištančné vyučovanie pokračuje..."

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vzhľadom na súčasnú epidemickú situáciu pokračuje aj na budúci týždeň vzdelávanie dištančnou formou. 

            Informácie ministerstva školstva

            Ukončenie 1. polroka školského roka 2020/21 bude v pôvodnom termíne, 31. 1. 2021. Polročné hodnotenie sa uzavrie v plánovanom termíne dňa  22. 1. 2021, kedy sa bude konať klasifikačná porada. Milí žiaci, máte ešte niekoľko dní, aby ste dopracovali úlohy, poslali vypracovania, prípadne vylepšili známky.

             

          • Vzdelávanie žiakov 1. stupňa a ŠKD

          • Vážení rodičia,

            na základe informácií vydaných ministerstvom školstva výučba žiakov 1. stupňa ZŠ bude od 11.1.2021 prebiehať dištančne. S ohľadom na odporúčanie ministra školstva zabezpečiť od 11.1.2021 celodennú prevádzku školského klubu (ŠKD) pre deti zamestnancov kritickej infraštruktúry si Vás úctivo dovoľujeme požiadať o vyjadrenie sa k 2 otázkam do zajtra (streda 6.1.2021) do 20:00 hod. v ankete, po prihlásení sa rodičovským kontom. O vyhodnotení ankety a ďalšom postupe Vás budeme bezodkladne informovať.

            Otázky sú

             

            1. Som zamestnanec kritickej infraštruktúry (zdravotník, príslušník policajného, hasičského zboru, vojska): ÁNO/NIE
            2. Ak som na prvú otázku odpovedal kladne, mám záujem, aby moje dieťa počas celého dňa navštevovalo ŠKD v termíne od 11.1.2021:   ÁNO/NIE

            Prosím odpovedajte v ankete zakliknutím odpovede.

            Ďakujeme,

          • OZNAM "Anketa o nástupe do školy"

          • Vážení rodičia,

            na základe materiálu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Návrat do škôl 2021“ si Vás opäť dovoľujeme v súvislosti s obnovením prezenčného vyučovania na základných školách v piatom až deviatom ročníku zdvorilo požiadať o vyplnenie dotazníkového prieskumu. Vyjadriť sa môžete v ankete na stránke školy po prihlásení do rodičovského konta.

    • Kontakty

      • Základná škola Alexandra Dubčeka, Majerníkova 62, Bratislava
      • p. tajomníčka: 0911 827 571 + 421 2 65 44 48 64
      • Majerníkova 62 841 05 Bratislava Slovakia
      • tel.: 0903 410 590 e-mail: riaditel.zsadubceka@gmail.com
      • tel.:+ 421 2 65 42 83 01,  0903 794 353 e-mail: sjzs.majernikova@gmail.com
      • 0910 827 571 (po 14:00 hod)
      • Mgr. Zuzana Balogáčová zuzana.balogacova@zsadubceka.edupage.org
      • Mgr. Ľubica Jančaťová email: lubica.jancatova@zsadubceka.edupage.org
    • Prihlásenie