• OZNAM "Harmonogram príchodov 2. 9. 2021"
          • OZNAM "Harmonogram príchodov 2. 9. 2021"

          • Harmonogram príchodov a odchodov žiakov dňa 2. 9. 2021 z dôvodu ranného filtra:

            1. ročník              príchod: 8:30 h

            2. - 5. ročník       príchod: o 7:45 h                         odchod: 10:00 h

            6. - 9. ročník       príchod: o 8:00 h                         odchod: 10:00 h

            Dňa 2. 9. 2021 nebude v prevádzke školský klub detí ani školská jedáleň.

          • OZNAM pre 1. stupeň ŠKD

          • Vážení rodičia žiakov I. stupňa,

            platbu za školský klub detí za mesiac september 2021 je potrebné uhradiť vo výške 20 € tak, aby bola do 6. 9. 2021 pripísaná na účet školy:

            IBAN: SK36 5600 0000 0086 1853 8001

            Do správy pre prijímateľa uveďte meno, priezvisko dieťaťa a triedu.

            Platby za ďalšie mesiace uhraďte tak, aby boli najneskôr 1. dňa v danom mesiaci pripísané na účet školy.

            Vzhľadom na súčasnú situáciu Vás prosíme uhrádzať platby za školský klub detí na mesačnej báze.

            Ďakujeme.

        • OZNAM ŠJ
          • OZNAM ŠJ

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že školská jedáleň bude v prevádzke od 3.9.2021 (okrem detí z MŠ Majerníkova 60).

            Dovoľujeme si Vás upozorniť, že platby za obedy musia byť uhradené a pripísané na účet školskej jedálne najneskôr 31.8.2021 (utorok).

            Podrobné informácie ohľadom platieb sú uvedené na stránke našej školy v sekcii O škole.

            Magdaléna Škerková

            Vedúca školskej jedálne

        • Prázdniny
          • Prázdniny

          • Milí žiaci, 

            prajem vám prázdniny plné slnečných dní, radosti, oddychu, zážitkov, nezabudnuteľných spomienok a načerpanie síl do nového školského roku. Verím, že sa po dvoch mesiacoch vrátite do škôl s úsmevom na vašich tvárach..

            Milé pani učiteľky, páni učitelia a ostatní zamestnanaci,

            ďakujem vám za vynaložené úsilie a dobre odvedenú prácu počas celého školského roku. Prajem vám, aby ste v dobrom zdraví prežili dovolenkový čas 

            PaedDr. Pavol Bernáth

            riaditeľ školy

        • OZNAM pre rodičov
          • OZNAM pre rodičov

          • Dňa 30. 6. 2021 ( streda) sa uskutoční slávnostné ukončenie školského roka. Vyučovanie končí o 10. hodine. 

            Obedy sa vydávajú od 11. hod.

            Prevádzka ŠKD bude do 15.30 hod.

          • OZNAM "Ekologický altánok"

          • V areáli našej školy sa nachádza unikátny ekologický altánok pre školákov.  Vo štvrtok 3. júna ho uviedla do užívania starostka Dana Čahojová spolu s vicestarostom Branislavom Záhradníkom a štátnym tajomníkom Ministerstva životného prostredia SR Michalom Kičom. Zachytáva dažďovú vodu, ktorou budú polievať záhradu v školskom areáli. K tomu napájadlá, aj zasakovacie jazierko pre vtáky. Altánok bude slúžiť aj na vzdelávacie účely. Žiaci sa naučia, ako využívať to, čo ponúka príroda a pripraviť sa na klimatické zmeny.

        • OZNAM "O Dni narcisov"
          • OZNAM "O Dni narcisov"

          • Naša škola sa zapojila do projektu "vyrob najväčší narcis"   ktorý vyhlásila organizácia Liga proti rakovine ku dňu narcisov 10. - 12. júna.

            Pani učiteľky Bartošová, Pétery-Lajčiaková, Bošková a Murínová so žiakmi vyrobili z rôzneho materiálu narcisy. Najväčší sa podarilo vyrobiť p.uč. Bartošovej, ktorý meria 2,90 m. 

            Fotografie TU

          • OZNAM "Hodina deťom"

          • Dnes sa končí aktuálny ročník našej zbierky, v ktorej môžete podporiť jednorodičovské rodiny. Deti v takýchto rodinách to majú teraz mimoriadne ťažké a často sa ocitnú na pokraji chudoby. 

            Zatiaľ sa nám podarilo vyzbierať financie, ktorými pomôžeme približne tisíc deťom v deviatich projektoch po celý ďalší rok.Pridajte sa k nám!

            Prispejte TU

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Naša žiačka Kristína Majetić zo 4.A sa zapojila do ilustračnej súťaže vydavateľstva IKAR: IKABOG nakresli a vyhraj.

            Jej ilustrácia sa stala jednou z 32 výherných, ktoré dotvárajú tlačenú verziu knihy Ikabog od J. K. Rowlingovej.

            Vďaka tejto výhre dostala celá trieda balíček kníh, ktoré si možno požičať na mimočítankové čítanie.

            Sme za to veľmi vďační.

        • OZNAM "Hodina deťom"
          • OZNAM "Hodina deťom"

          •  Hodina deťom

                   Posledný rok, poznačený pandémiou, naplno  odhalil mnohé oblasti, v ktorých Slovensko zlyháva v ochrane detí. Pandémia veľmi zreteľne ukázala, že sú to jednorodičovské rodiny, ktoré sú pre systém i spoločnosť neviditeľné napriek tomu, s akými ťažkosťami sa potýkajú. 

             

            Na Slovensku je ohrozená chudobou až polovica z takmer 168-tisíc domácností, ktoré pozostávajú z rodiča s nezaopatreným dieťaťom či deťmi (Eurostat), čo je viac ako dvojnásobok v porovnaní s rodinami s oboma rodičmi.  Mesiac čo mesiac zápasia s otázkami základného prežitia. Majú problémy zabezpečiť si finančné prostriedky na nákup potravín a úhradu nájomného, liekov, zdravotných pomôcok, oblečenia a školských potrieb, nehovoriac o mimoškolských aktivitách alebo  táboroch, ktoré sú pre takéto rodiny v podstate nedosiahnuteľné.

            Rozhodli sme sa preto, že počínajúc aktuálnym ročníkom Hodiny deťom chceme systematicky a dlhodobo pracovať na zmene v životoch takýchto detí a ich rodín. Chceme im poskytovať dlhodobú finančnú, materiálnu a odbornú právnu pomoc. Chceme, aby mohli žiť spolu, spokojne a pokojne.
            Prostredníctvom nášho programu pomôžeme s financiami na zabezpečenie potravín a nákladov na bývanie, deťom uhradíme obedy v školách a škôlkach, voľnočasové aktivity, letné tábory, prostredníctvom organizácií odbornú terapeutickú pomoc a zdravotné pomôcky. Rovnako chceme dať rodičom samoživiteľom možnosť podeliť sa navzájom o svoje príbehy a skúsenosti, verejnosti chceme umožniť nahliadnuť do problematiky jednorodičovských rodín a všetkým dať možnosť pomôcť, ak pomôcť chcú a môžu.
             Stále máte možnosť stať sa darcom a pridať sa k nám - budeme veľmi radi!

             

            Prispieť do zbierky môžete TU

             

            Organizácie pomáhajúce deťom v jednorodičovských rodinách môžu žiadať o podporu prostredníctvom aplikácie na našej webovej stránke. Detailné informácie pre individuálne žiadateľky a žiadateľov - samoživiteľov, zverejníme už čoskoro. Sledujte preto www.hodinadetom.sk alebo náš profil na Facebooku a Instagrame. 

             

        • OZNAM "Deň narcisov"
          • OZNAM "Deň narcisov"

          • Práve v týchto dňoch sa mal uskutočniť jubilejný – 25. ročník Dňa narcisov. Ťažko sme sa vyrovnávali s faktom, že to opäť nebude možné. Prijímame však realitu takú, aká je a preto vás chceme oboznámiť s tým, ako bude Deň narcisov prebiehať tento rok.

             

            Deň narcisov sa uskutoční  v termíne 10. - 12. júna 2021 opäť netradične, bez dobrovoľníkov v uliciach.

            U nášho partnera, spoločnosti TESCO, budú dobrovoľníci – zamestnanci Tesco, práve v tieto dni rozdávať narcis v jeho prevádzkach po celom Slovensku. Prispieť do zbierky bude možné buď priamo do pokladničiek v predajniach alebo formou príspevkových  kupónov. Narcis, kvet spolupatričnosti,  chceme doručiť i ľuďom do schránok v 300 000 domácnostiach naprieč Slovenskom.

            Podpora Dňa narcisov dobrovoľným príspevkom bude možná v čase komunikačnej kampane od 7. do 20. júna ako každoročne aj inými spôsobmi, napr. formou SMS na č. 848 alebo príspevkom na účet zbierky. Všetky informácie o zbierke a formy prispenia budú uvedené v letáku, ktorý budeme distribuovať prostredníctvom našich partnerov a tiež na www.dennarcisov.sk.

             

              Tím Ligy proti rakovine  pripravil aj návrh na motiváciu žiakov a študentov, aby zachoval povedomie o Dni narcisov a zároveň ich motivoval k tvorivosti, kolektívnosti a súťaživosti. Budeme radi, ak sa aj vy – naši žiaci zapojíte do súťaže o „najväčší narcis“.

            Zadanie je nasledovné: vyrobiť z akéhokoľvek materiálu čo možno najväčší narcis, ktorý odfotíte (tak, aby bola jeho veľkosť zjavne merateľná – napr. priloženie metra k hotovému narcisu), môžete posielať aj fotografie či video natočené počas jeho tvorby. Kreatívne diela  treba zaslať na adresu: dennarcisov@lpr.skSúťaž prebieha od 10. do 31. mája.

            Víťazné práce budú odprezentované na tlačovej besede pred Dňom narcisov. Všetkým tvorcom víťazného narcisu budú zaslané „narcisové“ ponožky od spoločnosti Fusakle.

             

             

            Ďakujeme, že aj s Vašou pomocou môžeme zachovať myšlienku spolupatričnosti počas Dňa narcisov.

        • OZNAM Združenia rodičov a zástupcov žiakov
          • OZNAM Združenia rodičov a zástupcov žiakov

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

             

            V súvislosti s blížiacim sa obdobím podávania daňových priznaní a s tým spojenou možnosťou priamo rozhodnúť o využití 2- alebo 3% z našich daní na činnosť, ktorá má zmysel a prínos obraciame sa na vás, my rodičia združení v Rade rodičov školy, s prosbou o poukázanie týchto percent pre naše občianske združenie pri Základnej škole Alexandra Dubčeka.

             

            Už ôsmym rokom sa naše občianske združenie snaží pomáhať škole pri jej aktivitách spojených priamo, či nepriamo, so školskou či mimoškolskou činnosťou a dotvárať príjemné a podnetné prostredie pre naše ratolesti, ktoré školu navštevujú a trávia v nej svoj čas. Všetko to je možné len vďaka vašej pomoci - aj prostredníctvom 2- alebo 3% z vašich daní.

            Nebudem vás ukrácať o váš čas vymenovávaním aktivít či finančne a personálne podporených projektov v minulých obdobiach. Všetko to si môžete pozrieť na stránke školy, prípadne sa opýtať priamo nás – triednych zástupcov pri Rade rodičov. Alebo si pozrite video, ktoré pre Vás natočili naše deti.

            Budeme nesmierne radi ak vás naša činnosť, ktorá je založená na bezvýhradne bezodplatnej dobrovoľníckej službe osloví a presvedčí, že je správne poukázať 2- alebo 3% z vašich daní práve nášmu občianskemu združeniu, ktoré prostredníctvom týchto prostriedkov podporí aktivity a prostredie školy.

            V prípade, že k poukázaniu potrebujete údaje nášho občianskeho združenia nájdete ich nižšie alebo na stránke školy v sekcii Združenie rodičov.

             

            ZDRUŽENIE RODIČOV A ZÁSTUPCOV ŽIAKOV NA ZÁKLADNEJ ŠKOLE ALEXANDRA DUBČEKA o.z.

            Majerníkova 62, 84105 Bratislava

            Právna forma: občianske združenie

            Identifikačné číslo (IČO/SID): 42352941

             Zároveň by som rád využil príležitosť a v mene Rady rodičov pri ZŠ A. Dubčeka, poďakoval všetkým, ktorí aj v tomto školskom roku 2020/2021 podporili príspevkom do ZRPŠ snahu nášho Občianskeho združenia dotvárať pre naše deti v škole podnetné a rozvíjajúce prostredie.

            Veľmi si vážime, že vám otázky a problémy školského prostredia a života nie sú ľahostajné, veď napokon ide o naše deti, a preto si ceníme Vašu ochotu spolupodieľať sa na skvalitňovaní prostredia i podmienok našich detí v škole aj v rámci mimoškolských aktivít.

              

            Prečo to všetko? … lebo je to PRE NAŠE DETI.

            Zo srdca vám všetkým v mene nášho o.z. ďakujem za podporu.

            S úctou,

            Martin Meluš, predseda o.z.

        • OZNAM "Matematický klokan"
          • OZNAM "Matematický klokan"

          • Matematický KLOKAN


            Súťaž prebehne pre všetkých prihlásených v týždni 19. – 23. apríl 2021.

            Žiaci, ktorí budú prítomní na vyučovaní v škole, budú riešiť KLOKANA v škole.

            Žiaci, ktorí nechodia do školy, budú riešiť KLOKANA online.

            Online súťaž prebehne podľa harmonogramu na stránke. Prístup k testu bude možný v daný deň vždy od 8:00 do 19:00. 

            Harmonogram:

            20.4.2021 – Klokanko 4. ročník

            21.4.2021 – Klokanko 1. ročník  , Kadet 9.ročník

            22.4.2021 – Klokanko 2. ročník , Beniamín 7.ročník a 8. ročník

            23.4.2021 - Klokanko 3. ročník , Školák  5.ročník a 6. ročník

             

             

             

        • OZNAM "Vyučovanie od 19. 4. "
          • OZNAM "Vyučovanie od 19. 4. "

          • Vážení rodičia,

            dovoľte, aby sme Vás informovali, že od 19. 4. 2021 (vrátane) obnovujeme prevádzku školy pre 8. a 9. ročník na II. stupni. Vzdelávanie bude prebiehať prezenčnou formou (dištančné vzdelávanie bude zrušené).

            Vyučovanie bude prebiehať v jednotlivých triedach podľa rozvrhu.

            Stravovanie žiakov bude zabezpečovať školská jedáleň. Všetci stravníci 8. a 9. ročníka sú automaticky prihlásení na stravovanie. Systém odhlasovania obedov bude prebiehať v obvyklom režime.

            Pri nástupe žiaka do školy je potrebné predložiť triednej učiteľke vyplnenú Prílohu č. 8a - Žiak a zákonný zástupca - Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním údajov a preukázať sa: žiak a súčasne minimálne jeden zákonný zástupca negatívnym výsledkom testu na Covid-19 nie starším ako 7 dní, príp. sa preukázať výnimkou z testovania na Covid-19. Zároveň Vám oznamujeme, že počas pobytu žiaka v škole, je žiak povinný nosiť respirátor.


            V prípade, ak žiak alebo zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa žiak nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.


            S úctou


            PaedDr. Pavol Bernáth

            Priloha_c._8a_-_Ziak_a_zakonny_zastupca_-_Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.docx

            Priloha_c._8b_-_Ziak_a_zakonny_zastupca_-_Informacie_pre_dotknute_osoby_o_dobrovolnom_suhlase.docx​​​​​​​

        • OZNAM "Zápis do 1. ročníka 2021/2022"
          • OZNAM "Zápis do 1. ročníka 2021/2022"

          • Vážení rodičia,

            zápis detí do 1. ročníka školského roka 2021/2022 prebieha od 7. apríla do 17. apríla 2021 bez osobnej prítomnosti dieťaťa online vyplnením elektronickej prihlášky.

            Prihláška do našej školy sa Vám zobrazí kliknutím na tlačidlo Elektronická prihláška, ktoré nájdete v hornej časti našej webovej stránky.

            V prípade, že nemáte možnosť vyplniť online elektronickú prihlášku, prosím, kontaktujte nás v pracovné dni na telefónnom čísle 0911 827 571 alebo 02/654 44 864 v čase do 8:00 h do 12:00 h.

            Ďakujeme, že ste sa rozhodli pre našu školu.

            S úctou

            PaedDr. Pavol Bernáth

            riaditeľ školy

    • Kontakty

      • Základná škola Alexandra Dubčeka, Majerníkova 62, Bratislava
      • p. tajomníčka: 0911 827 571 + 421 2 65 44 48 64
      • Majerníkova 62 841 05 Bratislava Slovakia
      • tel.: 0903 410 590 e-mail: riaditel.zsadubceka@gmail.com
      • tel.:+ 421 2 65 42 83 01,  0903 794 353 e-mail: sjzs.majernikova@gmail.com
      • 0910 827 571 (po 14:00 hod)
      • Mgr. Zuzana Balogáčová zuzana.balogacova@zsadubceka.edupage.org
      • Mgr. Ľubica Jančaťová email: lubica.jancatova@zsadubceka.edupage.org
    • Prihlásenie