• OZNAM "Plavecké kurzy"
          • OZNAM "Plavecké kurzy"

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že plavecké kurzy pre žiakov ZŠ Alexandra Dubčeka pokračujú opäť od pondelka 10. 1. 2022.

          • OZNAM "Nástup do školy"

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            oznamujeme vám, že nástup do školy je v pôvodnom termíne, teda v pondelok 10. 1. 2022.

            Chod školy sa bude riadiť školským semaforom, preto je zákonný zástupca povinný predložiť za svoje dieťa v zmysle školského semaforu Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti do pondelka  10. 1. 2022 pred vstupom do budovy školy  a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov).

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete doručiť triednemu učiteľovi najlepšie prostredníctvom aplikácie EDUPAGE do nedele 9. 1. 2022 (sekcia Žiadosti/Vyhlásenia - Pridať žiadosť/vyhlásenie), kde to stačí len odkliknúť, prípadne  mailom do nedele 9. 1. 2022 alebo osobne ho vytlačené, vyplnené a podpísané  prinesie Vaše dieťa v pondelok 10. 1. 2022  do školy.

            V prípade, že zákonný zástupca nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, žiak bude považovaný za príznakového a nebude mu umožnený vstup do školy na vyučovanie. 

            ( Školský semafor, str. 14)

            POTVRDENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI  na stiahnutie21287.docx


        • OZNAM "Žiaci z chemického krúžku"
          • OZNAM "Žiaci z chemického krúžku"

          • Žiaci z chemického krúžku Vám všetkým prajú prekrásne prežitie vianočných sviatkov plné pokoja, oddychu a hlavne zdravia! Nový rok nech Vám prinesie na prvom mieste opäť iba zdravie, príjemné chvíle strávené s Vašimi blízkymi a deťom veľa chuti k získavaniu nových vedomostí. Našťastie sme zdobili vianočný stromček ešte pred lockdownom, takže sa  môžeme s Vami podeliť 

            Učiteľka chémie + žiaci z chemického krúžku

          • OZNAM "Mikulášska zbierka"

          • Ďakujeme za štedrosť všetkým !

            Vďaka Vám, milí žiaci aj milé pani učiteľky, môže dnes Mikuláš zavítať aj k deťom zo sociálne slabších rodín a z Centier pre rodiny. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým za naozaj hojnú účasť pri tejto zbierke. Ukázalo sa, že aj v náročnej dobe, kedy ľudia myslia skôr na seba, ako na druhých, a majú kopec iných starostí, sa stále nájdu deti aj dospelí (a že ich nebolo málo), ktorí vedia rozšíriť svoje srdce a majú radosť z dávania.

            Na fotkách si pozrite, koľko veľkých tašiek sa zaplnilo za našu školu a koľko balíčkov následne vyrobili v centre Úsmevu ako dar.

            Prajeme všetkým pekného Mikuláša a ešte raz veľká vďaka !

            Školský parlament v spolupráci s Úsmevom ako dar

            Na 1. obrázku sú "batôžky" z našej školy a na ďalších vidieť ako to vyzerá v centre Úsmevu ako dar.

          • OZNAM "Zdobenie stromčeka vo Vianočnom lese"

          • Vo štvrtok na Primaciálnom námestí vyrástol Vianočný les, ktorý je už tradičnou súčasťou Bratislavských Vianoc. Tento rok sa do projektu zapojilo rekordné množstvo bratislavských materských, základných a umeleckých škôl. Aj naša škola sa zapojila a vyzdobila jeden stromček. Ak sa vám zapáči, zahlasujte prosím od 2. 12. – 15. 12. 2021 na Facebooku BKIS alebo na vianoce.bratislava.sk.  a autorov troch najkrajšie vyzdobených stromčekov vyhlásia v živom vysielaní Klarisky Diškurz.

          • Oznam "Mikulášska zbierka"

          • Mikulášska zbierka

            Pomaly sa okolo nás začína rozbiehať príjemná vianočná atmosféra a s tým súvisí aj príchod Mikuláša. Všetci sa tešíme, že budeme mať možnosť urobiť radosť našim blízkym pozornosťou v podobe sladkostí a iných dobrôt.
            Žiaľ, pre niektoré deti nie je samozrejmosťou, že zažijú bohatého Mikuláša. Jedná sa o deti zo sociálne znevýhodnených rodín, náhradných rodín a z Centier pre deti a rodiny, kedysi známych ako detské domovy.
            K tomu, aby tento rok tieto deti neboli zabudnuté, môže prispieť každý z nás. Ako?
            Do konca novembra môžete nosiť pani učiteľke Veronike Šefčíkovej alebo svojim triednym paniam učiteľkám a pánovi učiteľovi sladkosti, ktoré sa následne pošlú cez nadáciu Úsmev ako dar práve týmto deťom. Naša škola s nadáciou úzko spolupracuje a zaistí, aby sa Vaše dary dostali do správnych rúk.

            Budeme radi za každý sladký darček, o ktorý sa podelíte. Buďte si istí, že z dobrých skutkov budú mať radosť nielen deti v centrách, ale aj vy všetci, ktorí sa do zbierky zapojíte. Preto rozšírte svoje srdce a zažite radosť z nezištného dávania.

            Ďakujeme Vám za vašu štedrosť a podporu
            Váš školský parlament

          • OZNAM "Dotazník Ligy proti rakovine"

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

             

            Kolektív Ligy proti rakovine  pripravil  krátky dotazník pre žiakov - "OHODNOŤ SVOJHO RODIČA v PREVENCII závažných chorôb". Jeho cieľom je pritiahnuť pozornosť celej rodiny k tejto téme. Po automatickom obodovaní správnych odpovedí si dieťa a rodič na chvíľu vymenia svoje role a hodnotený-oznámkovaný bude svojím potomkom rodič.

            S úmyslom osloviť čo najviac mladých ľudí (od žiakov v ZŠ až po študentov SŠ) je dotazník zatraktívnený tak, že škola, ktorá pošle najviac vyplnených dotazníkov so VŠETKÝMI SPRÁVNE ZODPOVEDANÝMI OTÁZKAMI dostane rôzne darčeky). Ako škola súťažíme s inými školami po celom Slovensku o „MYSTERY BOX “pre zúčastnených, ktorí dosiahli plný počet bodov aspoň u jedného rodiča.

             

            Dotazník pozostáva zo 6 jednoduchých otázok. Za každú správnu odpoveď rodič získa 1bod pre Vašu školu. Aby sme vedeli správne identifikovať školu, v prvej otázke je potrebné správne zadať presný kód školy.

            Vašej škole bol pridelený kód A 67.

            Dotazník je možné odoslať 8. novembra (vrátane tohto dňa), víťaznú školu oznámime 18. novembra.

            Nájdete ho online tu:    https://forms.gle/uuuk88C2faw1PE2N8

             

            Veríme, že nám spoločne záleží na tom, aby mládež tohto storočia bola uvedomelá a zodpovedná v oblasti starostlivosti o zdravie. Ďakujeme, ak svoj záujem o túto problematiku prejavíte práve zaslaním dotazníka.

          • OZNAM riaditeľstva školy

          • Vážení rodičia,

            v pondelok 25. 10. 2021 udeľujem z prevádzkových dôvodov (škola bude odstavená od dodávky tepla a teplej vody) riaditeľské voľno. Školská jedáleň ani školský klub detí (ŠKD) nebude v prevádzke.

            Dňa 25. 10. 2021 budú všetci žiaci odhlásení z obedov v školskej jedálni.

            Ďakujem za porozumenie.

             

            S úctou,

             

            PaedDr. Pavol Bernáth

        • OZNAM "Zber PET fliaš"
          • OZNAM "Zber PET fliaš"

          • Milí žiaci!

            • Vzhľadom na povinnosť zálohovania PET fliaš od 1. januára 2022, od školského roka 2021/2022 sa ruší zber plastov a vrchnáčikov.
            • Septembrový zber petfliaš bude zo školy odvezený, ale body zaň pridelené nebudú. Rovnako už nebudeme poskytovať žlté vrecia.
            • V škole budeme triediť petfľaše, ale budeme ich vyhadzovať do žltého kontajnera pri škole.
            • Prosím nenosiť vrchnáčiky ani petfľaše z domu.
        • OZNAM "Biela Pastelka"
          • OZNAM "Biela Pastelka"

          • Na našej škole sa konala charitatívna zbierka Biela pastelka, na ktorej sa vyzbieralo 206,69 €. Všetkým darcom úprimne ďakujeme. Aj vďaka vášmu príspevku môžu sociálni pracovníci z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska pomáhať ľuďom so zrakovým postihnutím zlepšiť a skvalitniť ich život.

            Ďakujeme.

        • OZNAM "Rúška"
          • OZNAM "Rúška"

          • Vážení rodičia,

            v zmysle vyhlášky č. 250/2021 Úradu verejného zdravotníctva zverejnenej vo Vestníku vlády Slovenskej republiky dňa 1.10.2021 žiaci základných škôl nebudú musieť od pondelka 4.10.2021 nosiť rúška počas vyučovania v triedach. Celé znenie vyhlášky s presným určením výnimiek nájdete na tomto odkaze.

             

            S úctou

             

            Pavol Bernáth

          • OZNAM "Dôležité!"

          • Vážení rodičia,

             

            mesto Bratislava bude od  20. 9. 2021 v oranžovej fáze (stupeň ostražitosti), preto je zákonný zástupca povinný predložiť za svoje dieťa v zmysle školského semaforu Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti do pondelka  20. 9. 2021 pred vstupom do budovy školy  a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov).

             

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete doručiť triednemu učiteľovi prostredníctvom aplikácie EDUPAGE do nedele 19. 9. 2021 (sekcia Žiadosti/Vyhlásenia - Pridať žiadosť/vyhlásenie), mailom do nedele 19. 9. 2021 alebo osobne ho prinesie Vaše dieťa v pondelok 20. 9. 2021 do školy.

             

            V prípade, že zákonný zástupca nepredloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, žiakovi nebude umožnený vstup do školy.

             

            S úctou

            Pavol Bernáth

            potvrdenie_bezpriznakovost.docx

          • OZNAM "Plavecké kurzy"

          • Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že plavecké kurzy pre žiakov ZŠ Alexandra Dubčeka začínajú dňom 20.9.2021. Prosíme nezabudnite uhradiť platbu za uvedený kurz. Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

            S úctou

            Pavol Bernáth

        • OZNAM "Súťaž MAKS"
          • OZNAM "Súťaž MAKS"

          • MAKS je matematická korešpodenčná súťaž, teda riešenia úloh sa posielajú elektronicky

            Súťaž má počas školského roka osem kôl pre 5. - 9. roč. . V každom kole budeš mať viac ako tri týždne na vyriešenie štyroch úloh, ktoré si vyberieš z piatich ponúknutých.Súťažiť môžeš buď ako jednotlivec, alebo vo dvojici. Viac na na stránkach maks.sk

            Štartovné: 10 € (jednotlivec alebo dvojica)

            Termín: zaplatiť p. uč. Štancelovej do 30. 9. 2021 žiaci 2. stupňa

                                      poslať riešenia do 4. 10. 2021

        • OZNAM "Harmonogram príchodov 3. 9. 2021 – 6. 9. 2021"
          • OZNAM "Harmonogram príchodov 3. 9. 2021 – 6. 9. 2021"

          • Harmonogram príchodov dňa 3. 9. 2021 – 6. 9. 2021:

            žiaci I. stupňa navštevujúci školský klub detí:      od 6:30 h do 7:30 h

            žiaci I. stupňa nenavštevujúci školský klub detí:  od 7:40 h do 7:50 h

            5. - 9. ročník:                                                                 od 7:40 h do 7:55 h

            Vyučovanie:       1. stupeň – 4 vyučovacie hodiny

                                          2. stupeň – 5 vyučovacích hodín

            Školský klub detí je v prevádzke od 6:30 h do 17:30 h.

            Školská jedáleň je v prevádzke.

    • Kontakty

      • Základná škola Alexandra Dubčeka, Majerníkova 62, Bratislava
      • p. tajomníčka: 0911 827 571 + 421 2 65 44 48 64
      • Majerníkova 62 841 05 Bratislava Slovakia
      • tel.: 0903 410 590 e-mail: riaditel.zsadubceka@gmail.com
      • tel.:+ 421 2 65 42 83 01,  0903 794 353 e-mail: sjzs.majernikova@gmail.com
      • 0910 827 571 (po 14:00 hod)
      • Mgr. Zuzana Balogáčová zuzana.balogacova@zsadubceka.edupage.org
      • Mgr. Ľubica Jančaťová email: lubica.jancatova@zsadubceka.edupage.org
    • Prihlásenie